Vuoden mäyräkoirat

PSMKK ry palkitsee vuosittain menestyksekkäimmän mäyräkoiran. Palkinto jaetaan yhdistyksen vuosikokokouksessa edellisen vuoden tulosten perusteella.Kilpailla voi sekä Suomesta että ulkomailta saaduillta tuloksilla.

Vuoden 2017 alusta voimassa olevat säännöt löydät täältä. Alla olevat vanhat säännöt olivat voimassa vuoden 2016 loppuun asti.

Koiran omistajan tulee itse kirjallisesti ilmoittaa koiransa tulokset yhdistyksen sihteerille hallituksen määräämään aikarajaan mennessä. Palkinnoista ovat oikeutettuja kilpailemaan PSMKK:n toimialueella asuvat, PSMKK ry:n jäsenet, omistamillaan mäyräkoirilla.

Saadakseen osallistua on koiralla oltava kilpailukaudelta Suomesta sekä näyttely- että koetulos. Poikkeuksena luolassa A-asteen suorittanut koira, joka voi osallistua pelkillä näyttelytuloksilla.

Korkeintaan kolme (3) tulosta huomioidaan kustakin kilpailuluokasta. Mikä tahansa tulos voidaan korvata kilpailukaudella saavutetulla Suomen Mäyräkoiraliiton käyttöjalostuspalkinnolla. Käyttöjalostuspalkinto: kultainen 15p, hopeinen 10p, pronssinen 5p. Tasatilanteissa verrataan korkeinta yksittäistä pistemäärää, toiseksi korkeinta jne.

Vuoden mäyräkoira -palkinnon lisäksi palkitaan jokaisesta kilpailuluokasta (näyttely, mejä, luola, ajo ja veri) parhaiten menestynyt koira sekä vuoden veteraani ja vuoden tulokas. Vuoden veteraanin palkinnon saa monipuolisesti ja parhaat pisteet saanut yli 8 vuotias koira. Vuoden tulokkaan palkinnon saa koira, joka on aloittanut kilpailu-uransa kilpailuvuoden aikana ja on menestynyt monipuolisesti. Hallituksella on lopullinen päätösvalta.

 

Pisteytys:

NÄYTTELY

ROP 4 p
VSP 2 p
CACIB 4 p
RYP1 4 p
RYP2 3 p
RYP3 2 p
RYP4 1 p
BIS1 4 p
BIS2 3 p
BIS3 2 p
BIS4 1 p

KV- ja SML:n pääerikoisnäyttelyn pisteet kerrotaan kahdella (2). Huom! CACIB:ista saatuja pisteitä ei kerrota kahdella. Näyttelytuloksista ja koetuloksista huomioidaan kolme (3) parasta.

MEJÄ

Avo1 3 p
Avo2 2 p
Avo3 1 p
Voi1 4 p
Voi2 3 p
Voi3 2 p

Piirinmestaruus 6 p
Rotukohtainen mejämestaruuskoe kulta 6 p, hopea 4 p, pronssi 2 p
SM-mejä-koe kulta 6 p, hopea 4 p, pronssi 2 p
Pika 1 hyväksytty tulos 3 p
Vahi 1 hyväksytty tulos 4 p. Korkeintaan 2 tulosta

MÄAJ

Mäaj1 4 p
Mäaj2 2 p
Mäaj3 1 p
Lohkovoitto 6 p
Mäyräkoirien SM-ajokoe kulta 6 p, hopea 4 p, pronssi 2 p

LUT

LutA 4 p
LutB 3 p
LutC 1 p
Lume hyväksytty tulos 4 p

VERI

Veri1 4 p
Veri2 2 p
Veri3 1 p